Yoga | Uddannelse| Samtaleterapi | Psykoterapi | Selvudvikling | Parterapi | Grupper | Meditation | Kunstterapi | KropsterapiMin baggrund

Psykoterapeut-uddannelse: Siden 2001 har jeg beskæftiget mig intensivt med terapi, selvudvikling og meditation gennem kurser og træning bl.a. v. Jens og Ellen Enemark på Center for Selvudvikling i Århus. Det er også her fra, at jeg har en 4-årig uddannelse til Psykoterapeut.
Det er i høj grad mine erfaringer og træning fra de forskellige grupper og fra min egen personlige proces, der danner fundament for mit arbejde som terapeut.
Perspektivet i mit arbejde har rødder i bl.a. den irske selvudviklingslærer Bob Moore, og hans tilgang til det menneskelige energisystem.Bob Moore forskede i energi, energiens naturlige kredsløb og konsekvenserne af blokeringer heraf. Ud fra sine iagttagelser og indsigter udviklede han en meditationspraksis tilpasset den vestlige psykologi. Udover at træne evnen til mindfulness, defineret som evnen til at være nærværende med en ikke dømmende holdning, sigter Bob Moores metode på kontakt med kroppen og kroppens energi med henblik på at genskabe balance mellem tanker (hoved) og følelser (krop) og skabe kontakt med den vitalitet, styrke og kreativitet, som har basis i kroppens naturlige energiflow. Bob Moores teori om energisystemet udmønter sig bl.a. i et trinvist opbygget system af øvelser og meditationer, der indimellem indgår som en del af den metode, jeg anvender i samtaleterapi.
I forhold til mit terapeutiske virke modtager jeg supervision fra Jens Enemark, ved Center for Selvudvikling i Århus og deltager i en supervisionsgruppe her.

Yoga: Jeg har i min egen personlige proces desuden vægtet bevægelse og kroppen som en vigtig vej ind i følelserne og ind i en større balance. Yoga har derfor fra starten fungeret som en integreret del af en bredere livspraksis sammen med selvudvikling og meditation. Yogaen var i sin tid med til at åbne op til min interesse herfor. Jeg er optaget af den fordybelse, som yoga og meditation kan give - ro, glæde og dyb centrering i kroppens rum. Jeg har dyrket yoga siden 1998 på mange forskellige hold og ved mange forskellige lærere. I maj 2010 afsluttede jeg en 2-årig uddannelse til yogalærer indenfor Klassisk Hatha Yoga v. Jette og Hartwig Quelle (se under links).
Jeg har siden 2010 haft 6-9 yogahold om ugen og afholdt mange forskellige yogaworkshops og siden 2016 har jeg uddannet 3 hold af yogalærere.

Kunst og kreativitet: I forhold til at bruge det kreative udtryk som en vej ind i større selvforståelse har jeg deltaget i diverse kurser og gået på forskellige kunstskoler. Desuden har jeg beskæftiget mig intensivt med andres kreative udtryk gennem 8 års studier til Magister i Kunsthistorie på Aarhus Universitet. I den forbindelse har jeg tidligere arbejdet på Århus Kunstmuseum.
Jeg er uddannet Kunstterapeut ved Ellen Enemark på Center for Selvudvikling i Århus, og jeg har herfra mange års erfaring med kunstterapi-forløb - både gennem arbejde med klienter og egen deltagelse i kunstterapi-gruppe siden 2010.

Bevægelse/dans: Jeg har i en årrække med stor glæde fulgt kurser i dansemeditation for kvinder v. Laila Wodtke Nissen og deltaget i en bevægelsesgruppe hos Gundhild Noltesmeier.

Drømme: Drømmeforståelse har været en del af min proces i flere år, og jeg har arbejdet med dem i forskellige sammenhænge – bl.a. hos Jens Enemark og i drømmegrupper v. Ellen Enemark og Ole Lauritsen.

Privat: Jeg har nu i flere år søgt indad på flere forskellige måder, for at skabe et liv som er drevet af min indre passion - selvudvikling, spiritualitet, kreativitet, terapi og yoga.
Privat bor jeg sammen med min kæreste og vores 2 piger på hhv. 9 og 14 år.
Jeg har siden 2007 drevet Center for Terapi og Selvudvikling i Randers sammen med 2 andre psykoterapeuter. Du kan møde i alt 11 forskellige terapeuter, behandlere og lærere i vores center - se evt. også vores fælles hjemmeside: www.centerforterapiogselvudvikling.dk.


Maleri Kristine Mikkelsen

Maleri Kristine Mikkelsen

Maleri Kristine Mikkelsen

- Center for Terapi og Selvudvikling - Kristine Kusk Mikkelsen - Skolestræde 7, Stuen, 8900 Randers C -
- kristinemikkelsen@hotmail.com - 22 54 76 15 - Privatlivspolitik -